29/6/09

ΜΑΤ ΣΕ 3..... ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ


Παίζουν τα λευκά. Σε λιγότερο από 60 δεύτερα παρακαλώ....

28/6/09

ΜΑΤ ΣΕ 4


ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΥΚΑ. ΜΑΤ ΣΕ 4 ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΠΏΣ;

Τι γίνεται στα G-Hotels;


Γονείς σκακιστών που παίρνουν μέρος στα Νεανικά Πρωταθλήματα, που διοργανώνονται φέτος (όπως και πέρσι) στο συγκρότημα G-Hotels (ΑΘΩΣ - ΠΑΛΛΗΝΗ) διαμαρτύρονται έντονα στους υπευθύνους του Ξενοδοχείου.

Λόγος η χρέωση ανά ώρα η παροχή wireless internet στο χώρο του σαλονιού των Ξενοδοχείων.

Είναι μια αυθαίρετη και μονομερής απόφαση που επιβαρύνει τους πελάτες - γονείς - σκακιστές. Και αυτό ενώ στο ξεκίνημα των αγώνων υπήρχε η διαβεβαίωση για δωρεάν παροχή wireless internet.

Ποιά σκοπιμότητα οδήγησε τους ιδιοκτήτες των G-Hotels στην ακατανόητη αυτή ενέργεια; Αφού οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες παρέχουν δωρεάν την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά.

Μήπως ο λόγος είναι η ΑΠΛΗΣΤΕΙΑ;

ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ.

ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΓΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ.

26/6/09

ΑΡΧΙΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ 2009


Με μεγάλη συμμετοχή και πολλές ελπίδες διάκρισεις από τους νέους και νεάνιδες που λαμβάνουν μέρος ξεκίνησαν χθες τα τελικά των Νεανικών Πρωταθλημάτων 2009.

Για αποτελέσματα και κληρώσεις μπορείτε να ενημερώνεστε ΕΔΩ αλλά και ΕΔΩ

25/6/09

ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ


Παίζουν τα μαύρα και νικάνε. Πώς;

23/6/09

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

24 Ιουνίου – 1 Ιουλίου Καλλιθέα Χαλκιδική

37ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Α’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 – 9 Ιουλίου Καλλιθέα Χαλκιδική

ΕΚΡΗΞΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΕΘΝΙΚΗ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφθασαν στην Οργανωτική επιτροπή 31 ομάδες με 900! περίπου μέλη στις αποστολές τους συμμετέχουν στον πρωτάθλημα Σκάκι Α’ Εθνικής κατηγορίας 2009.

Στα χαρακτηριστικά του πρωταθλήματος οι κορυφαίοι Γκρανμαιτρ που συμμετέχουν και ο πολύ μεγάλος αριθμός συνοδών και θεατών που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες από κοντά. Στη μεγάλη παρουσία θεατών συμβάλλει και η τέλεση των αγώνων στην Καλλιθέα Χαλκιδικής το πιο κοσμικό και πολυσύχναστο μέρος της Μακεδονίας την καλοκαιρινή περίοδο.

Η παρουσία σκακιστών παγκοσμία εμβέλειας όπως οι Γκρανμαιτρ Β.Ιβαντσουκ (Ουκρανία), Σ.Τιβιακόβ (Ολλανδία), Α.Μπολογκαν (Μολδαβία), Ε.Τομασέβσκι (Ρωσία), Ε.Μιροσνιτσένκο (Ουκρανία) κ.α. καθώς και όλων των Ελλήνων Πρωταθλητών-τριών, δημιουργεί αίσθηση σε διεθνές επέπεδο καθώς το Ελληνικό Πρωτάθλημα Συλλόγων συγκαταλέγεται πλέον μέσα στα 5 κορυφαία της Ευρώπης.

Όλες οι πληροφορίες και το πρόγραμμα για τους αγώνες, ζωντανές παρτίδες και αποτελέσματα θα δημοσιεύονται στο επίσημο σαιτ των αγώνων http://www.chessfed.gr/teams2009/default.asp .

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Με 420 Συμμετοχές από όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδος ξεκινούν την Πέμπτη 24 Ιουνίου Τα Πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα παίδων – κορασίδων για τις ηλικίες 08-10-12-14-16. Συμμετέχουν οι κορυφαίοι αθλητές-τριες σε όλες της κατηγορίες αλλά και πολλοί-ες ακόμα που προετοιμάστηκαν σκληρά για να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Όλες οι πληροφορίες και το πρόγραμμα για τους αγώνες, ζωντανές παρτίδες και αποτελέσματα θα δημοσιεύονται στο επίσημο σαιτ των αγώνων http://www.chessfed.gr/Tournaments/neanika09/default.asp .Αποτελέσματα, κληρώσεις και βαθμολογίες θα δημοσιεύονται και στο http://www.chess-results.com


Διοργανωτές των αγώνων είναι η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής και η Σ.Α. Γαλαξία Θεσσαλονίκης. Διευθυντής Αγώνων και για τα δύο πρωταθλήματα είναι ο κος Κώστας Αλεξίου μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο.

JUNIORS CHESS CHAMPIONSHIP FOR BLIND AND VISUALLY IMPAIRE


Ένα ξεχωριστό και πολύ ενδιαφέρον τουρνουά διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Στοκχόλμη, στην Σουηδία. Πρόκειται για το JUNIORS CHESS CHAMPIONSHIP FOR BLIND AND VISUALLY IMPAIRE.
Παίρνουν μέρος 34 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, από όλο τον κόσμο, που έχουν μειωμένη ή καταργημένη όραση. Το σύστημα είναι ελβετικό, οι γύροι είναι επτά και ο χρόνος 30 κινήσεις σε 90 λεπτά και πρόσθετο χρόνο 60 λεπτών για τον κάθε παίκτη.
Τριάντα τέσσερις μαχητές που ξεκίνησαν από τα πέρατα της γης προκειμένου να διαγωνισθούν στον ευγενέστερο πνευματικό άθλημα, το σκάκι που αγαπούν.
Μαζί τους κι ένα δικό μας παιδί από τη Θεσσαλονίκη. Ο Αργύρης Κουμτζής.
Έχει μία νίκη στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, παρόλο ότι έχει το χαμηλότερο ελο.
Αργύρη σου ευχόμαστε καλή συνέχεια. Είσαι λεβέντης και είμαστε μαζί σου.

Η επίσημη σελίδα της διοργάνωσης: http://www.scandinavian-chess.se/

19/6/09

ΚΑΜΣΚΥ - ΙΒΑΝΤΣΟΥΚ (Bazna 2009) Συμβαίνουν και στην Αμερική...


Τελευταία κίνηση του Λευκού Π:θ4. Πώς θα πρέπει να παίξει ο μαύρος;

Αφού το λύσετε, αν θέλετε πατήστε ΕΔΩ για όλο το παιχνίδι.

17/6/09

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2009
(08, 10, 12, 14 & 16 ΕΤΩΝ)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 85579/ 04-05-2009 συμπληρωματική προκήρυξη αγώνων της ΕΣΟ για την ανωτέρω διοργάνωση ενημερώνουμε τους συμμετέχοντες για τα εξής οργανωτικά θέματα:

1) Προκειμένου να εφαρμοσθεί το πρόγραμμα αγώνων όπως προβλέπεται από την προκήρυξη της ΕΣΟ όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι τις 11.00 π.μ. της Πέμπτης 25.06.2009.
Στις 12.00 μ.μ. της 25.06.2009 θα γίνουν οι κληρώσεις όλων των κατηγοριών.

2) Η επιβεβαίωση των συμμετοχών μπορεί να γίνει με τους παρακάτω δύο τρόπους.
α) Με την φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στον χώρο των αγώνων και την συμπλήρωση του εντύπου δήλωσης συμμετοχής.
β) Με τηλεφωνική επικοινωνία για την επιβεβαίωση συμμετοχής με τους κκ.
Βύρων Τσορμπατζόγλου ( Επικ. Διαιτητής ) 6974375072
Κλεοπάτρα Χαλβατζόγλου ( Βοηθ. Επικεφαλή) 6945792044
Γιάννη Μήτρου (Υπεύθ. Κληρώσεων ) 694672
3) Για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή διορθώσεις στις λίστες συμμετοχών παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τον κ. Γ. Μήτρου .


ΒΥΡΩΝ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

16/6/09

Απάντηση της ΕΣΟ για μέτρα πρόληψης της γρίπης Α

Το ακόλουθο mail λάβαμε από την ΕΣΟ, που αποτελεί απάντηση σε δικό μας, σχετικά με ενδεχόμενα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης της μετάδοσης του ιού της γρίπης τύπου Α:

ΑΘΗΝΑ 16/6/2009

Κύριε Ιβάνοβιτς
Σε απάντηση της από 14 Ιουνίου ηλεκτρονικής επιστολής σας, σας γνωρίζουμε ότι η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, έχοντας σαν κύριο μέλημα τη διαφύλαξη της υγείας των αθλητών της, και ενόψει της διοργάνωσης πληθώρας διεθνών τουρνουά το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της νέας γρίπης.

Επί του παρόντος και σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) δεν συνιστάται η λήψη επιπλέον προστατευτικών μέτρων (όπως π.χ. χρήση μάσκας) σε χώρους αθλητικών συναντήσεων, είτε από τους αθλητές, είτε από τους συνοδούς-θεατές.

Η τήρηση σχολαστικών κανόνων ατομικής υγιεινής (συχνό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι, κάλυψη του στόματος και της μύτης σε περίπτωση φταρνίσματος ή βήχα, αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα, κ.τ.λ.) αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πρόληψης της μετάδοσης κάθε ιού γρίπης.

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει ιατρική κάλυψη των αγωνιζομένων και των συνοδών τους στα ξενοδοχεία των αγώνων, όπως άλλωστε συμβαίνει σε τέτοιου μεγέθους σκακιστικές εκδηλώσεις.

Εάν κατόπιν οδηγιών του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ παραστεί ανάγκη για λήψη επιπλέον μέτρων, η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία θα προβεί στις απαραίτητες ανακοινώσεις.


Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΣΠΑΡΟΒ - ΑΝΑΝΤ (1991) (Συνδιασμός)


Παίζουν τα λευκά και νικάνε. Πώς;

BLITZ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/06/2009 ΣΤΗΝ ΕΣΘ


ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ

Την Δευτέρα 22/6/09 και ώρα 17:30 το απόγευμα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο ετών από τον θάνατο του Γιώργου Ιωακειμίδη, ο νέος σύλλογος Σκακιστική Ακαδημία ΕΣΘ ‘Γ. Ιωακειμίδης» διοργανώνει τουρνουά Blitz στο χώρο της ΕΣΘ, στην οδό Βας. Όλγας 26 και Καραϊσκάκη γωνία (ημιόροφος). Το τουρνουά θα είναι ελβετικό 9 – 11 γύρων (ανάλογα με τις συμμετοχές) με χρόνο σκέψης 5 λεπτά. Ισχύουν οι κανονισμοί blitz της FIDE. Τα διανεμηθεί το 60% των παραβόλων ως χρηματικά έπαθλα. Συμμετοχή ελεύθερη με παράβολο 10€, για τους κάτω των 12 ετών παράβολο 5 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την έναρξη του αγώνα.

15/6/09

Fischer, Robert -James - Tal Mihail (1959)
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δύο ιστορικές φωτογραφίες του Τσε Γκεβάρα. Στην πρώτη σε σιμουλτανέ με τον Rogelio Ortega


Από το πολύ καλό site ajedrez32

14/6/09

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΓΡΙΠΗΣ Α ΣΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΣΟ ΚΑΙ ΕΣΣΝΘ-Χ σχετικά με ενδεχόμενα προληπτικά μέτρα.

Αγαπητοί Κύριοι,

επειδή

* ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) ανακοίνωσε ότι η πανδημία για την γρίπη τύπου Α έχει ήδη αρχίσει, ανεβάζοντας το επίπεδο του παγκόσμιου συναγερμού στο μέγιστο (στο 6).
* οι μετακινήσεις ανθρώπων (κυρίως με αεροπορικά μέσα) είναι ταχύτατες και πολυπληθείς και για τη χώρα μας, λόγω της υψηλής τουριστικής περιόδου
* τα κρούσματα στην Ελλάδα ήδη ανήλθαν στον αριθμό των είκοσι (20)
* ο ιός μεταδίδεται κυρίως με την αναπνευστική οδό (βήχα, φτάρνισμα)
* η διοργάνωση των Νεανικών Πρωταθλημάτων θα γίνει σε ένα πολύ μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα με ταυτόχρονη προσέλευση και διαμονή πολλών τουριστών από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου να είναι αυξημένος

παρακαλώ να προβείτε σε επαφή με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ προκειμένου να ζητήσετε οδηγίες για ενδεχόμενα προληπτικά μέτρα (π.χ. χρήσης μάσκας από τους σκακιστές, συνοδούς κλπ)

Με τιμή

Χρήστος Ιβάνοβιτς

μέλος Δ.Σ. ΕΣΣΝΘΧ

13/6/09

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ


Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου για το πολύ πετυχημένο και άρτια οργανωμένο σκακιστικό τους τουρνουά.
Γίνεται και πάλι φανερό ότι όταν οι Σύλλογοι Γονέων έχουν διάθεση και μεράκι καταφέρνουν να δώσουν εκδηλώσεις που μόνο χαρά δίνουν στα παιδιά. Εύγε!

Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ είναι χαρούμενη γιατί δύο μικροί σκακιστές της που πήραν μέρος κατέλαβαν πρώτες θέσεις στη Γενική κατάταξη. Η Μαρία - Νεφέλη Ιβάνοβιτς και ο Γιώργος Ερμείδης. Συγχαρητήρια!

Η Γενική κατάταξη ΕΔΩ

10/6/09

Συνδιασμός από παρτίδα Kasparov - PiketΠαίζουν τα λευκά και νικάνε. Πώς;

9/6/09

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ FIDE


Η FIDE άρχισε και εφαρμόζει τη νέα οδηγία για τους σκακιστές που φθάνουν με καθυστέρηση στις διοργανώσεις.

Πριν σύμφωνα με το 6.7 των κανονισμών της FIDE (2005) oποιοσδήποτε παίκτης παρουσιαζότανε στη σκακιέρα με πάνω από μια ώρα καθυστέρηση, από τον προγραμματισμένο χρόνο έναρξης των αγώνων, έχανε την παρτίδα.
Τώρα, η παρτίδα χάνεται αμέσως, ακόμα κι αν αργήσει για μερικά μόνο δευτερόλεπτα.
Η GM Hou Yifan έφθασε 5 δευτερόλεπτα αργότερα στη σκακιέρα της κατά τη διάρκεια ενός από τους γύρους στο κινεζικό πρωτάθλημα του 2009 και μηδενίστηκε.

Παρόμοιες καταστάσεις συνέβησαν και στην Ολυμπιάδα της Δρέσδης του 2008 όταν εφαρμόστηκε αυτός ο κανονισμός.

Τι γνώμη έχετε για το νέο κανονισμό; Πρέπει να μηδενίζονται οι σκακιστές για καθυστέρηση έστω και μερικών δευτερολέπτων, ή είναι πάρα πολύ αυστηρός;

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου με τη συνεργασία και υποστήριξη του Σκακιστικού Συλλόγου Πεύκων.
2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων.
Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 2 κατηγορίες μαθητών και μαθητριών:
Α.Α. ΤΑΞΗ
1 Α΄, Β’, Γ’ Δημοτικού
2 Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού
3. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: 1ο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου. Τηλ-fax: 2310 357142 και 2310 358672.
4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Σάββατο 13.06.09 με ώρα έναρξης 17:00 (5 γύροι) Επιβεβαίωση συμμετοχών το Σάββατο 13.06.09 από 16:00 μέχρι 16:30
5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Θα γίνουν 5 γύροι με χρόνο σκέψης 15΄ για τον κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα. Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και ειδικότερα οι κανονισμοί για το ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΚΑΚΙ (Rapid Play).
6. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στους τρεις πρώτους και στο πρώτο κορίτσι της γενικής κατάταξης ανά κατηγορία, απονέμεται κύπελλο. Στους 4ο, 5ο και 6ο της γενικής κατάταξης και 2ο, 3ο κορίτσι κάθε κατηγορίας μετάλλιο.
7. ΓΕΝΙΚΑ: Το αποτέλεσμα κάθε παρτίδας θα κρίνεται:
Α) Από το αποτέλεσμα που θα επιτύχουν οι αντίπαλοι μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο σκέψης.
Β) Αν μια παρτίδα στην οποία δεν χρησιμοποιείται χρονόμετρο, δεν τελειώσει στον προβλεπόμενο χρόνο σκέψης, ο διαιτητής θα αποφασίζει με κριτήριο την θέση των αντιπάλων σε συνδυασμό με τα εναπομείναντα κομμάτια. Η απόφαση του διαιτητή θεωρείται τελεσίδικη
8. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές το αργότερο μέχρι το Σάββατο 13.06.09 στις 16:30.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Γ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ

6/6/09

8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λύσης Προβλημάτων


Πρωταθλητής για 8η φορά (!) ο Κώστας Πρέντος

Με τη συμμετοχή 17 λυτών διεξήχθη επιτυχώς, την Κυριακή 31 Μαΐου, στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω, ο 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων.

Διοργανωτές του φετινού διαγωνισμού, ο οποίος έχει καθιερωθεί πλέον στη συνείδηση των φίλων του καλλιτεχνικού σκακιού, ήταν ο Δήμος και ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Αιγάλεω, ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω και η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της Ε.Σ.Ο. με συντονιστή-κριτή το Γιάννη Γαρουφαλίδη.

Η ποιότητα και δυσκολία των θεμάτων δημιούργησε εκπλήξεις και έντονη αγωνιστική μαχητικότητα ενώ κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον για την τελική κατάταξη .

Πρώτος νικητής -για 8η φορά σε 8 διοργανώσεις!- αναδείχτηκε με χαρακτηριστική άνεση ο Θεσσαλονικιός Κώστας Πρέντος με 42 β. (Ποσοστό 70 %). Δεύτερος νικητής αναδείχτηκε ο Χάρης Φουγιαξής με 23 β. (Ποσοστό 38,3%) και τρίτος νικητής ο Ανδρέας Παπασταυρόπουλος με 22 β. (Ποσοστό 36,6%).

Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Παναγής Σκλαβούνος με 21,5 β. Μανώλης Μανωλάς με 20 β. και Σπύρος Ιλαντζής επίσης με 20 β. αλλά ελαφρώς χειρότερο χρόνο.

Τις απονομές έκανε ο αντιδήμαρχος Αιγάλεω υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού κ. Γ. Καραχάλιος ενώ οι τρεις πρώτοι νικητές έλαβαν και το “Twins’ Prize”, δηλ. χρηματικά έπαθλα αθλοθετημένα από τον Μεγανήσιο Παναγιώτη Κονιδάρη, προς τιμήν των δίδυμων νεογέννητων παιδιών του (ο ίδιος δε μπόρεσε να συμμετάσχει για ευνόητους λόγους J)

Παράλληλα με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων διεξήχθη και διαγωνισμός λύσης προβλημάτων για αρχάριους με λιγότερα και ευκολότερα προβλήματα στον οποίο βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του ο Γ. Κατωπόδης (με 7,5 β. στους 40 β.) ο οποίος ήταν και ο νεότερος από τους συμμετέχοντες!

Συνολικά η συμμετοχή στο διαγωνισμό κρίνεται ικανοποιητική. Αν και έλειπαν κάποιοι γνωστοί λύτες (π.χ. Κονιδάρης, Κωστούρος Καλκαβούρας, Μαρκεσίνης, Μητσάκης) είχαμε τη συμμετοχή κάποιων νέων προσώπων (π.χ. Τασσόπουλος –είχε χρόνια να συμμετάσχει- και Βλάχος) ενώ, εκτός από την Αθήνα, εκπροσωπήθηκαν στο διαγωνισμό η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα. Από την άλλη, σίγουρα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή στο διαγωνισμό αρχαρίων.

Με το τέλος της διοργάνωσης οι συμμετέχοντες αφού ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για τη φιλοξενία τους ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση.

- Για να "κατεβάσετε" στον υπολογιστή σας τα προβλήματα και τις λύσεις τους καθώς και την τελική βαθμολογία πατήστε εδώ
- Για να διαβάσετε την προκήρυξη πατήστε εδώ.